Baza technologii


Logo wpisu Masełko lniane i sposób wytwarzania masełka lnianego

Masełko lniane i sposób wytwarzania masełka lnianego

Instytut Włókien Naturalnych i Roślin Zielarskich

Opis technologii

Technologia produkcji masełka lnianego o wysokich walorach smakowo-użytkowych i zawartości kwasów omega.

Zalety / korzyści z zastosowania technologii

Masełko lniane to skarbnica kwasów omega 3 i omega 6, mających pozytywny wpływ na organizm człowieka. Korzystnie wpływa na układ sercowo-naczyniowy, nerwowy i trawienny. Stanowi smakowitą i wartościową alternatywę dla osób, które pragną dbać o zdrowie i formę. Produkt prozdrowotny jest odpowiedzią na potrzeby rynku i stwarza nowe szanse na zysk.

Zastosowanie rynkowe

Branża spożywcza Chemia

Tagi

Branże

Lokalizacja

Dane podmiotu

Nazwa: Instytut Włókien Naturalnych i Roślin Zielarskich

NIP: 7811830940

Adres www: http://www.iwnirz.pl

Typ podmiotu: Instytut naukowo - badawczy

Wielkość: Średnie

Forma ochrony

Wynalazek

Poziom gotowości technologicznej

None

Forma komercjalizacji

Sprzedaż praw własności

Dodatkowe informacje

Inne podmioty/osoby nie posiadają praw własności do tej technologii.
Posiadający technologię zapewnia doradztwo związane z wdrożeniem.

Dodano 12 maja 2021 16:53

Wróć na stronę "Bazy"