Baza technologii

Masełko lniane i sposób wytwarzania masełka lnianego
Instytut Włókien Naturalnych i Roślin Zielarskich
Opis technologii / usługi
Technologia produkcji masełka lnianego o wysokich walorach smakowo-użytkowych i zawartosci kwasów omega 3 i 6.
Zalety / korzyści z zastosowania technologii
Masełko lniane to bogate źródło kwasów omega 3 i omega 6. Obniża poziom cholesterolu, przeciwdziała chorobom serca i krążenia, działa przeciwmiażdżycowo i przeciwzapalnie. Jednocześnie zachowuje wszystkie zalety smakowe, charakterystyczne dla masła. Zawiera także żywe szczepy bakterii fermentacji mlekowej, mające korzystny wpływ na układ pokarmowy człowieka. Stanowi alternatywę dla tradycyjnego masła oraz dla osób, które zrezygnowały z produktów pochodzenia zwierzęcego. Innowacyjny produkt – nowe pole zysków.
Zastosowanie rynkowe
Branża spożywcza Chemia
Tagi
Branże
Lokalizacja
Dane podmiotu
Nazwa: Instytut Włókien Naturalnych i Roślin Zielarskich
NIP: 7811830940