Baza technologii


Logo wpisu Masełko lniane i sposób wytwarzania masełka lnianego

Masełko lniane i sposób wytwarzania masełka lnianego

Instytut Włókien Naturalnych i Roślin Zielarskich

Opis technologii

Technologia produkcji masełka lnianego o wysokich walorach smakowo-użytkowych i zawartosci kwasów omega 3 i 6.

Zalety / korzyści z zastosowania technologii

Masełko lniane to bogate źródło kwasów omega 3 i omega 6. Obniża poziom cholesterolu, przeciwdziała chorobom serca i krążenia, działa przeciwmiażdżycowo i przeciwzapalnie. Jednocześnie zachowuje wszystkie zalety smakowe, charakterystyczne dla masła. Zawiera także żywe szczepy bakterii fermentacji mlekowej, mające korzystny wpływ na układ pokarmowy człowieka. Stanowi alternatywę dla tradycyjnego masła oraz dla osób, które zrezygnowały z produktów pochodzenia zwierzęcego. Innowacyjny produkt – nowe pole zysków.

Zastosowanie rynkowe

Branża spożywcza Chemia

Tagi

Branże

Lokalizacja

Dane podmiotu

Nazwa: Instytut Włókien Naturalnych i Roślin Zielarskich

NIP: 7811830940

Adres www: http://www.iwnirz.pl

Typ podmiotu: Instytut naukowo - badawczy

Wielkość: Średnie

Forma ochrony

Wynalazek

Poziom gotowości technologicznej

None

Forma komercjalizacji

Sprzedaż praw własności

Dodatkowe informacje

Inne podmioty/osoby nie posiadają praw własności do tej technologii.
Posiadający technologię zapewnia doradztwo związane z wdrożeniem.

Dodano 12 maja 2021 16:53

Wróć na stronę "Bazy"