Baza technologii

Próba opracowania materiału opakowaniowego o właściwościach aseptycznych dla celów przedłużenia przydatności do spożycia produktów żywnościowych z wykorzystaniem promieniowania jonizującego.
Instytut Badań Stosowanych Politechniki Warszawskiej Sp. z o.o.
Opis technologii / usługi
Opakowania bezpieczne i wygodne dla konsumentów. Aktualnie opracowaywany jest patent. Opis technologii będzie upowszechniony po uzyskaniu zgłoszenia patentowego.
Zalety / korzyści z zastosowania technologii
1. Zwiększenie okresu przechowywania wybranych (szybko psujących się) produktów spożywczych. 2. Ograniczenie strat produktów spożywczych związanych z ubytkami wywołanymi przez mikrogorganizmy. 3. Zmniejszenie produkcji rolnej tak pakowanych produktów.
Zastosowanie rynkowe
Przedłużenie trwałości wybranych produktów spożywczych magazynowanych w rezerwach państwowych dla ludności cywilnej i wojska.
Tagi
Branże
Lokalizacja
Dane podmiotu
Nazwa: Instytut Badań Stosowanych Politechniki Warszawskiej Sp. z o.o.
NIP: 7010360620