Baza technologii
Technologia wysokiej wydajności marynowania śledzia
Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
Opis technologii / usługi
Zwiększenie wydajności masy półproduktu marynowanego śledzi do ok. 100 % oraz kilkukrotne ograniczenie odpadów przy produkcji marynat pozwala na wzrost ekonomiczny oraz zmniejszenie negatywnego wpływu przemysłu na środowisko naturalne. Opracowana technologia składa się z 4 czynników, które można zastosować pojedyńczo lub wszystkie razem osiągając wyższą skuteczność. Technologia nie wykorzystuje dodatków do żywności, wychodząc naprzeciw obecnym wymaganiom konsumentów. Zastosowanie dwóch z czterech czynników do wzrostu wydajności masy półproduktu nie wymaga użycia dodatkowego/nowego sprzętu. Technologia wdrożona, funkcjonująca na rynku na zasadzie licencji niewyłącznej.
Zalety / korzyści z zastosowania technologii
Zwiększenie wydajności wykorzystania surowców do 100%.
Zastosowanie rynkowe
Branża przetwórstwa rybnego.
Tagi
Branże
Lokalizacja
Szczecin, woj. zachodniopomorskie
Dane podmiotu
Nazwa: Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
NIP: 8522545056
Kraj: Polska