Baza technologii


Logo wpisu Technologia wysokiej wydajności marynowania śledzia

Technologia wysokiej wydajności marynowania śledzia

Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Opis technologii

Zwiększenie wydajności masy półproduktu marynowanego śledzi do ok. 100 % oraz kilkukrotne ograniczenie odpadów przy produkcji marynat pozwala na wzrost ekonomiczny oraz zmniejszenie negatywnego wpływu przemysłu na środowisko naturalne. Opracowana technologia składa się z 4 czynników, które można zastosować pojedyńczo lub wszystkie razem osiągając wyższą skuteczność. Technologia nie wykorzystuje dodatków do żywności, wychodząc naprzeciw obecnym wymaganiom konsumentów. Zastosowanie dwóch z czterech czynników do wzrostu wydajności masy półproduktu nie wymaga użycia dodatkowego/nowego sprzętu. Technologia wdrożona, funkcjonująca na rynku na zasadzie licencji niewyłącznej.

Zalety / korzyści z zastosowania technologii

Zwiększenie wydajności wykorzystania surowców do 100%.

Zastosowanie rynkowe

Branża przetwórstwa rybnego.

Tagi

Branże

Lokalizacja

Dane podmiotu

Nazwa: Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

NIP: 8522545056

Kraj: Polska

Adres www: http://www.zut.edu.pl

Typ podmiotu: Jednostka naukowa

Forma ochrony

Strzeżone know-how

Poziom gotowości technologicznej

None

Forma komercjalizacji

Licencja

Dodatkowe informacje

Inne podmioty/osoby nie posiadają praw własności do tej technologii.
Posiadający technologię zapewnia doradztwo związane z wdrożeniem.

Dodano 12 maja 2021 16:54

Wróć na stronę "Bazy"