Baza technologii
Technologia wytwarzania preparatu dietetycznego
Instytut Włókien Naturalnych i Roślin Zielarskich
Opis technologii / usługi
Przedmiotem wynalazku jest technologia produkcji wysoko-błonnikowego preparatu wspomagającego trawienie w oparciu o nasiona lnu.
Zalety / korzyści z zastosowania technologii
Zaletą technologii jest jej unikatowość składu potwierdzona patentem, w związku z czym przedsiębiorca ma możliwość produkcji i sprzedaży pod własną marką z promowaniem unikatowego składu. Wyprodukowany preparat wspomaga trawienie, przemianę materii, wykazuje oddziaływanie ochronne w obrębie przewodu pokarmowego dzięki związkom zawierającym substancje śluzowe o własnościach powlekających, łagodzących i ochronnych, opartych na substancji czynnej nasion lnu. W połączeniu z opieką specjalisty dietetyka umożliwia prowadzenie dity odchudzającej, oczyszczającej bądź redukujcej poziom cholesterolu we krwi.
Zastosowanie rynkowe
Technologia wytwarzania: kaszek zawierających produkty o wysokim poziomie błonnika, batonów funkcjonalnych, suplementów diety, produktów dietetycznych stosowanych przy odchudzaniu.
Tagi
Branże
Lokalizacja
Dane podmiotu
Nazwa: Instytut Włókien Naturalnych i Roślin Zielarskich
NIP: 7811830940