Baza technologii


Logo wpisu Technologia wytwarzania preparatu dietetycznego

Technologia wytwarzania preparatu dietetycznego

Instytut Włókien Naturalnych i Roślin Zielarskich

Opis technologii

Przedmiotem wynalazku jest technologia produkcji wysoko-błonnikowego preparatu wspomagającego trawienie w oparciu o nasiona lnu.

Zalety / korzyści z zastosowania technologii

Zaletą technologii jest jej unikatowość składu potwierdzona patentem, w związku z czym przedsiębiorca ma możliwość produkcji i sprzedaży pod własną marką z promowaniem unikatowego składu. Wyprodukowany preparat wspomaga trawienie, przemianę materii, wykazuje oddziaływanie ochronne w obrębie przewodu pokarmowego dzięki związkom zawierającym substancje śluzowe o własnościach powlekających, łagodzących i ochronnych, opartych na substancji czynnej nasion lnu. W połączeniu z opieką specjalisty dietetyka umożliwia prowadzenie dity odchudzającej, oczyszczającej bądź redukujcej poziom cholesterolu we krwi.

Zastosowanie rynkowe

Technologia wytwarzania: kaszek zawierających produkty o wysokim poziomie błonnika, batonów funkcjonalnych, suplementów diety, produktów dietetycznych stosowanych przy odchudzaniu.

Tagi

Branże

Lokalizacja

Dane podmiotu

Nazwa: Instytut Włókien Naturalnych i Roślin Zielarskich

NIP: 7811830940

Adres www: http://www.iwnirz.pl

Typ podmiotu: Instytut naukowo - badawczy

Wielkość: Średnie

Forma ochrony

Wynalazek

Poziom gotowości technologicznej

None

Forma komercjalizacji

Licencja

Dodatkowe informacje

Inne podmioty/osoby nie posiadają praw własności do tej technologii.
Posiadający technologię zapewnia doradztwo związane z wdrożeniem.

Dodano 12 maja 2021 16:54

Wróć na stronę "Bazy"