Baza technologii


Logo wpisu Preparat kosmetyczny do pielęgnacji skóry

Preparat kosmetyczny do pielęgnacji skóry

UNIWERSYTET ROLNICZY IM. HUGONA KOŁŁĄTAJA W KRAKOWIE

Opis technologii

Przedmiotem wynalazku jest skład preparatu do pielęgnacji skóry zawierającego białka serwatkowe w postaci koncentratu. Z surowców pochodzenia naturalnego i białek serwatkowych wytworzona została stabilna emulsja kosmetyczna typu woda w oleju. Emulsja ta charakteryzuje się czystością mikrobiologiczną.

Zalety / korzyści z zastosowania technologii

Zaletą tego preparatu jest fakt, ze zawiera wyłącznie surowce pochodzenia naturalnego, w tym koncentrat białek serwatkowych, który posiada właściwości bakteriobójcze, bakteriostatyczne, przeciwgrzybiczne, przeciwwirusowe, przeciwnowotworowe i nawilżające skórę. Ponadto zapobiega nadmiernej utracie wody ze skóry poprzez tworzenia na niej filtra okluzyjnego, wpływa na zmiękczenia naskórka, jego wygładzenie oraz przyspieszenie regeneracji skóry, a także opóźnia procesy starzenia się skóry.

Zastosowanie rynkowe

Preparat pielęgnacyjny do stosowania w przypadkach podrażnień skóry bez dodatku substancji zapachowych i kosmetyczny w postaci kremu tłustego oraz lekkiego kremu nawilżającego, balsamu.

Tagi

Branże

Lokalizacja

Dane podmiotu

Nazwa: UNIWERSYTET ROLNICZY IM. HUGONA KOŁŁĄTAJA W KRAKOWIE

NIP: 6750002118

Adres www: http://ur.krakow.pl

Typ podmiotu: Jednostka naukowa

Forma ochrony

Wynalazek

Poziom gotowości technologicznej

None

Forma komercjalizacji

Licencja

Dodatkowe informacje

Inne podmioty/osoby nie posiadają praw własności do tej technologii.
Posiadający technologię zapewnia doradztwo związane z wdrożeniem.

Dodano 12 maja 2021 16:53

Wróć na stronę "Bazy"