Baza technologii

Preparat kosmetyczny do pielęgnacji skóry
UNIWERSYTET ROLNICZY IM. HUGONA KOŁŁĄTAJA W KRAKOWIE
Opis technologii / usługi
Przedmiotem wynalazku jest skład preparatu do pielęgnacji skóry zawierającego białka serwatkowe w postaci koncentratu. Z surowców pochodzenia naturalnego i białek serwatkowych wytworzona została stabilna emulsja kosmetyczna typu woda w oleju. Emulsja ta charakteryzuje się czystością mikrobiologiczną.
Zalety / korzyści z zastosowania technologii
Zaletą tego preparatu jest fakt, ze zawiera wyłącznie surowce pochodzenia naturalnego, w tym koncentrat białek serwatkowych, który posiada właściwości bakteriobójcze, bakteriostatyczne, przeciwgrzybiczne, przeciwwirusowe, przeciwnowotworowe i nawilżające skórę. Ponadto zapobiega nadmiernej utracie wody ze skóry poprzez tworzenia na niej filtra okluzyjnego, wpływa na zmiękczenia naskórka, jego wygładzenie oraz przyspieszenie regeneracji skóry, a także opóźnia procesy starzenia się skóry.
Zastosowanie rynkowe
Preparat pielęgnacyjny do stosowania w przypadkach podrażnień skóry bez dodatku substancji zapachowych i kosmetyczny w postaci kremu tłustego oraz lekkiego kremu nawilżającego, balsamu.
Tagi
Branże
Lokalizacja
Dane podmiotu
Nazwa: UNIWERSYTET ROLNICZY IM. HUGONA KOŁŁĄTAJA W KRAKOWIE
NIP: 6750002118